Stadiul proiectului

 

 

11 octombrie 2014, ora 10 – Intalnire cu voluntarii DVB. S-au prezentat modul de utilizare a Platformei si solutiile identificate de voluntarii care au documentat primele trasee DVB. S-au format 6 noi echipe (specialist – cercetasi). Fiecare echipa a ales Tronsonul pe care a vrut sa-l documenteze, in functie de zona pe care membrii echipei o cunoaste cel mai bine.

 

30 SEPTEMBRIE 2014 - Au fost adaugate 3 noi trasee DVB. Solutiile identificate au fost prezentate in sedinta Grupului de lucru pe mobilitate urbana din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti . (Center of Excellence in Planning – 30 sept 2014)

 

AUGUST-SEPTEMBRIE 2014 - Testarea Platformei DVB. Platforma permite voluntarilor sa introduca informatii despre propunerile de trasee ce unesc doua Puncte de Interes. Fiecarui Tronson virtual i se va aloca o echipa de voluntari. Echipa va fi coordonata de un voluntar – specialist.

 

IULIE 2014 - Stabilirea tronsoanelor virtuale. Se formeaza reteaua (virtuala) DVB

 

IUNIE 2014 - Stabilirea Punctelor de Interes care vor forma reteaua DVB

 

13 iunie 2014 – Au fost amenajati primii 12 metri de Drumuri Verzi in Bucuresti. Actiunea s-a petrecut in timpul evenimentului Street Delivery Bucuresti 2014

 

5 iunie 2014 – Dezbatere pe tema realizarii infrastructurii pentru biciclete in Bucuresti. Invitatiile au fost transmise catre toti membrii Consiliului General, membrii Grupului de lucru pe mobilitate din cadrul PMB si ONG urile care se ocupa de problemele biciclistilor.

 

7 mai 2014 – Au fost prezentate primele 3 exemple cu soluţii de implementare a unor Drumuri Verzi în Bucureşti.

 

11 februarie 2014 – OPTAR a depus la PMB, draftul Protocolului de Colaborare

 

18 decembrie 2013 – Primaria Municipiului Bucuresti, prin Direcţia Transporturi, solicită o variantă de protocol, “în vederea analizării” modului în care municipalitatea va fi implicată.

 

5 decembrie 2013 – OPTAR  a solicitat* primarului Sorin Oprescu să încheie cu asociaţia un protocol de colaborare pentru implementarea proiectului DVB (Drumuri Verzi în Bucureşti)

 

Noiembrie 2013 – Municipalitatea din Hamburg anunţă ca doreste implementarea unui proiect ce vizează unirea tuturor parcurilor prin drumuri dedicate pietonilor şi bicicliştilor. Conceptul este similar cu Drumuri Verzi în Bucureşti.

 

Noiembrie 2013 – OPTAR cercetează două trasee din Bucureşti care ar putea face parte din reţeaua DVB. Rezultatele sunt prezentate Grupului de lucru pe mobilitate urbana din cadrul PMB.

 

Martie 2013 – OPTAR trimite fişa proiectului catre Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov. DVB este inclus în Strategia regiunii Bucuresti-Ilfov 2014-2020, în Capitolul Promovarea sistemelor de transport durabile si reducerea blocajelor din cadrul retelelor de transport (Directia strategica, Promovarea transportului cu emisii scazute de carbon; Prioritate – Masuri de implementare a planurilor de transport durabile).

 

Februarie 2013 – OPTAR prezintă proiectul DVB (Drumuri Verzi in Bucuresti) în şedinţa Grupului de lucru pe mobilitate din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

DVB este prezentat la a 10-a conferinta nationala de biciclism urban, cicloturism si promovarea bicicletei – PRO VELO X, organizata de Federatia Biciclistilor din Romania (FBR).

 

Decembrie 2012 – Conceptul este prezentat public (petrecerea de 10 ani a companiei Bikexpert). Se vorbeste pentru prima data despre de un amplu proiect de voluntariat prin care bucurestenii sa participe la identificarea unei retele de piste. Reactiile celor prezenti au fost pozitive.

 

Octombrie 2012 - OPTAR  solicită unor studenţi urbanişti să dezvolte conceptul DVB (Drumuri Verzi în Bucureşti). Proiectul lor s-a numit Think Veloo – reteaua de drumuri pentru biciclistii din Bucuresti.

 

August 2012 – La invitatia asociatiei MaiMultVerde (prin Cicloteque), OPTAR participa la Conferinta VOCA (Volunteers of Cycling Academy) – 23-26 august 2012, Copenhaga.

Potrivit unui sondaj din 2007, Copenhaga este capitala celor mai fericiti oameni din Europa. Iar in competiţia pentru desemnarea Capitalei Verzi Europene pentru anul 2014 câştigătoare a fost desemnată Copenhaga.